קיצור שולחן ערוך
לעיצוב האירוע
מתכננים אירוע משמח? רוצים להכניס את כולם לאווירה?
אנחנו כאן עם 7 טיפים לעריכה, לארוחה, לאורחים ולעורכים.

לוקיישן
את סגנון העריכה צריך להתאים למיקום ולמה שהוא משדר. מה שמתאים לאירוע בטבע, לא מתאים לאירוע באולם, מה שמתאים לאירוע במוסד לא מתאים לאירוע בבית. ההמלצה הראשונה שלנו, אם אתם לא מכירים את המקום, כדאי מאוד לבקר בו כדי לקלוט את הוויב שלו ובהתאם לבחור את הסגנון. חדשני או היסטורי, רטרו או קלאסי, אותנטי או מסורתי, עשיר או קליל, מכובד או צעיר. אחרי הבחירה הראשונית יהיה קל יותר להתקדם עם העריכה.

קונספט
מעבר ללוקיישן יש גם צורך לבחור בקונספט עליו מבוסס האירוע. כמובן שזה מאוד משנה באיזה אירוע מדובר. האם זהו דינר לתורמים, או שבע ברכות לבן הדוד, חתונת הזהב או ערב השקה. לבחירת הקונספט משמעות בהתאמת הצבעים והאביזרים הנלווים, ואפילו סידורי הישיבה.

צבעים
אחרי שהבנו את המיקום ובחרנו את הקונספט של האירוע הגיע הזמו להתאים צבעים. אירועים צעירים בסגנון קומזיץ יקבלו צבעים נועזים יותר ושילובים כמו טורקיז ואפרסק יוכלו להישמע הגיוניים לגמרי. בעוד אירועים מכובדים ויוקרתיים יותר יתאימו לעריכה בצבעי שחור זהב, כסוף או כחול עמוק. בכל הנוגע לצבעים ההמלצה היא לבחור שני צבעים עיקריים ועוד שני צבעים נלווים. משחק נכון בין הגוונים יעניק לאירוע מראה נעים וייחודי.

הגשה
לצורת ההגשה יש משמעות גדולה מאוד לעריכת השולחן. אין צורך להיצמד לעריכה הקלאסית של סט שלחות וכוסות לכל סועד אם האירוע הוא בסגנון הגשה חופשי. לפעמים ניתן יהיה ליצור אווירה חדשנית דווקא בערמת כלים בצורה מעניינת בנקודות מסוימות על השולחן. מגדל מעניין או פירמידה ומשחק נכון של הצבעים יכולים להעניק לשולחן מראה משובב ולא שגרתי.

חיבור טעמים
בתכנון התפריט חשוב מאוד לשים לב לחיבור טעמים נכון כשהכל כמובן בנוי על הקונספט הייחודי לאירוע. באירוע קלאסי ויוקרתי אין מקום לתוספות פשוטות, לעומת זאת באירוע בסגנון על האש אין מקום לתוספות יוקרתיות ונוצצות. לכך כמובן יש להוסיף את התאמת יינות או גבינות, פירות או ירקות לפי סגנון האירוע.

על השולחן
את האביזרים והמוצרים שיעמדו על השולחן תתאימו כמובן לסגנון שבחרתם. אם למשל בחרתם בסגנון כפרי יתאימו מגוון כלי עץ, סלסילות הגשה, דפי עיתון, קשירות חוטים ויוטה. לסעודות שבת מומלץ להתאים מפיות זהב מרשימות, פלייסמנט מותאם ומפות לחם משנה מעוצבות. את הלחמים מסוגים שונים ניתן להגיש בתוך סלסלה מותאמת למסיבת שבע ברכות, ובאירוע חלבי נוכל להגיש על גבי קרש עץ לחם פרוס מלווה בסכין שיניים נעוצה.

סוף מאפה במחשבה תחילה
לכל אירוע המאפים שלו. שמחה קלאסית מחייבת חלת חתן גדולה בשולחן הכבוד ולחמניות מתוקות לכל סועד. באירועים בסגנון ביתי ניתן לצבוע את השולחן עם לחמים ולחמניות משולבים גרעינים בצורות שונות או גדלים אחרים וכל דבר שיוסיף צבע ועניין לשולחן. אירועים בטבע יקבלו לאפות, פיתות, או פרנות הניצבים בערמה עממית, מזמינה ומשוחררת.





